Packard six series

Packard Twin-Six

De in 1915 uitgebrachte Twin-Six van de packard six series was de eerste in serie geproduceerde auto ter wereld meteen twaalf-cilindermotor. Die motor was ontworpen door de briljante Jesse G. Vincent, naar het voorbeeld van V12-vliegtuig motoren van Sunbeam. De luxe Twin-Six, met zijn 7 liter motor, had zo’n succes dat hij in 1916 bijna de helft van de productie van 18.572 auto’s uitmaakte. De zijklepmotor accelereerde heel soepel tot een maximumsnelheid van 3000 omwentelingen per minuut. Deze motor zou nog van grote invloed zijn op de toekomst: een jonge Italiaan was namelijk via foto’s onder de indruk was geraakt van de V12-racemachines en de Twin-Sixes.

Packard Sixth Series Eight

Op 1 augustus 1928 werd de Packard Sixth Series Eight gepresenteerd. Er was keuze uit vijf verschillende modellen en tien soorten carrosserieën.
De meest exclusieve was de Speedster, waarvan er 70 werden gebouwd. De opgevoerde achtcilindermotor ontwikkelde 145 pk, goed voor een maximumsnelheid van 160 km per uur. Tegelijkertijd bracht Packard de 640 Custom Eight op de markt.

Specificaties

Deze had een 356 cm lange wielbasis. De keuze aan carrosserieën kwam ongeveer overeen met die van de vroegere Fourth Series. Daarnaast kwamen modellen met een door Dietrich ontworpen carrosserie op een De Luxe-chassis, een maand later gevolgd door de de Luxe Eight-modellen Toen de Sixth Series, de eerste Packard die het embleem met de pelikaan voerde, eind 1929 door de Seventh Series werd opgevolgd, had Packard de helft van de wereldmarkt voor prestige-auto’s in handen. Dus in het algemeen is de Packard six series een succesvolle serie geweest die nog steeds liefhebbers is van auto fanaten. Helaas is deze serie niet geschikt voor mensen die graag hiermee op vakantie mee willen omdat deze oude auto serie geen Dakkoffers ondersteunen.

download - Packard six series

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.